Expositie Creaturen

In Oud Avereest vlak bij Balkbrug staat een kerkje met daarachter een cultureel centrum midden in de prachtige natuur van het Reestdal. Hier mag ik van 12 mei tot 7 juli exposeren. De expositieruimte is geopend op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 16.00 uur. (Let op, vanaf juli veranderen de openingstijden) De ruimte is net mooi geschilderd en voorzien van nieuw meubilair, daardoor voelt alles heel nieuw.

De expositie gaat over ons, de creaturen ofwel schepsels die de aarde bewonen, mensen, dieren en planten. Filosofische vragen liggen ten grondslag aan de doeken. Van wie is de aarde? Hoe kijken we naar elkaar en onszelf? Hoe kijken wij naar dieren en hoe kijken dieren naar ons?  Wij mensen zijn ijverig, we hebben de aarde vol gebouwd, zijn altijd druk, bewaren en organiseren, produceren, en er komt steeds meer bij.  Efficiëntie leidt niet tot rust, het lijkt eerder of stress toeneemt. We verzuipen zowat in spullen en data. Straks gaan we nog aan ijver ten onder. Ik kijk hiernaar met mededogen en zelfspot en voeg schoonheid en kleur toe aan ons gestuntel. 

In de expositieruimte liggen mappen met daarin een korte toelichtingen bij de collages. De toelichtingen kan je ook hier lezen.

Tip: Bij de Reestkerk starten een paar mooie wandelroutes en er is volop parkeergelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *