Modelleren

Modelleren

Hoe hoor je te zijn? Wanneer ben je een mooi mens? Van wie of waarvoor moet dat eigenlijk? “Lekker jezelf zijn!” is het motto van deze tijd. Je wordt bijna doodgegooid met adviezen hoe je je lijf in topvorm krijgt en je mentaal weer helemaal in balans komt. Als dat lukt, is de belofte, kan je de hele dag ontspannen en genieten.

Volgens mij zijn we nooit eerder in de geschiedenis zo bezig geweest met lekker in je vel zitten. Vroeger moesten we vooral voldoen aan de strenge eisen van God en mensen met macht. Of je je goed voelde deed er niet toe. Die tijd is gelukkig voorbij. Nu stellen we vooral eisen aan onszelf, en modelleren we door totdat je de perfecte versie van jezelf geworden bent.

Je zou denken dat al dat navelstaren ons heel gelukkig maakt en zal leiden tot fijne samenwerking op weg naar een mooie toekomst. Maar dan staan al die opgepoetste ego’s opeens enorm in de weg.

Ik geef eerlijk toe, ik kan ook behoorlijk met mezelf bezig zijn maar word er nooit gelukkiger van. Wat wel werkt? Met een nieuwsgierige blik naar buiten gaan en energie steken in prettig contact met de wereld om me heen. O ja, en mezelf vooral niet al te serieus nemen, dat werkt ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *