Diversiteit een hype?

Diversiteit Textielcollage

“Soms maak ik me zorgen dat diversiteit een hype zal blijken die zo maar weer verdwenen kan zijn.”

Deze quote las ik jaren geleden in een tijdschrift en het duurde even voor ik door had over welke diversiteit het ging, over gender en seksualiteit dus. Diversiteit is een heel algemeen woord en kan over van alles en nog wat gaan en dus volgens mij nooit een hype zijn. Of je het nu hebt over mensen, planten, mineralen, vezels, specerijen of speelgoed, de keuze is reuze.

Zelf denk ik bij diversiteit eerder aan biodiversiteit, omdat dat een onderwerp is waar ik veel over lees en dus ook veel informatie over krijg op mijn sociale media. Zo werkt dat, je krijgt automatisch voorgeschoteld wat je kennelijk graag wil horen. Het woord diversiteit krijgt een nieuwe kleur en lading in de context waarin het gebruikt wordt. Zelf hecht ik er waarde aan dat een woord niet geclaimd wordt in een bepaalde discussie en dat er steeds gezocht wordt naar nieuwe woorden, en beelden om een punt te maken. Een grote diversiteit in taalgebruik en beeldtaal, daar houd ik van.

Diversiteit kan dus ook verscheidenheid zijn, of …. ja, hoe zou jij diversiteit omschrijven?

Eén reactie op “Diversiteit een hype?”

 1. Thea Vuik avatar
  Thea Vuik

  Ha Tineke,
  laat ik me eerst even in het kort voorstellen: ik ben Thea Vuik, naast mijn werk als docente kunstvakken op een vmbo-school in Waalwijk heb ik in de redactie van Kunstzone gezeten en schrijf ik op freelance basis voor allerhande tijdschriften, zoals Handwerken Zonder Grenzen.
  Ik kreeg jouw naam doorgespeeld om voor Handwerken een artikel over jou en je werk te maken. Zou dat jou passen en zo ja op woensdagmiddag 21 juni ??
  Ik ben heel benieuwd naar je reactie!
  hartelijke groet,
  Thea Vuik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *